Osteopati i Sverige & Världen

Hitta din osteopat i Göteborg. Här har vi samlat kontaktuppgifter till några av Göteborgs bästa osteopater och besvarar några av de vanligaste frågorna kring osteopati. Välkommen!

Osteopati i Sverige

Trots att osteopatin fått ett rejält uppsving i Sverige de senaste åren med olika typer av behandlingsformer, som b.la. kraniell osteopati mot migrän, så är osteopater fortfarande en relativt liten yrkesgrupp i Sverige. I alla fall om man jämför med många andra delar av Europa, där osteopati är det överlägset ledande yrket inom manuell medicin.

I Sverige har osteopater inte legitimation, till skillnad från kiropraktorer och naprapater. Idag är den enda kvalitetssäkringen för svenska osteopater ett medlemskap i Svenska Osteopatförbundet.

Osteopati i Världen

I USA arbetar en osteopat under läkarlegitimation, eftersom osteopatin är invävd i landets sjukvård.

Även i stora delar av Europa, som t.ex. i länder som England, Finland, Frankrike och Schweiz, är osteopat ett legitimerat yrke.

Osteopat utbildning i
Sverige och Världen

Det finns en europeisk yrkestitel, DO (Diploma in Osteopathy), som bekräftar att man genomfört en osteopat utbildning.

I Europa är minimilängden för en osteopat utbildning fyra år på högskolenivå. Det finns två osteopat utbildningar i Sverige, som bekräftas och kvalitetssäkras av högskolor i Storbritannien.

Läs mer